Lidský potenciál V teorii a praxi řízení - Rašek, A.
Teoretický základ využitia a kultivácie ľudského potenciálu bol u nás položený v polovici 80. rokov. Parciálny prístup k sociálnym problémom, charakteristický pre minulé obdobie, v súčasnosti nahrádzajú komplexné prístupy a zhromažďujú sa nové poznatky o jednotlivých zložkách ľudského potenciálu. Definícia týchto zložiek a súčasný stav. Potenciál zdravia, kvalifikačný potenciál, participačný potenciál, hodnotovo orientačný a tvorivý potenciál. Individuálny integratívny a regulačný potenciál.