Motivace v japonských firmách
Príčiny úspechu Japoncov na svetových trhoch - usilovnosť a výdrž, dômyselné výrobné metódy, ale tiež personálne riadenie. Filozofia riadenia japonských firiem. Podpora aktivity malých skupín, známych najmä ako krúžky akosti. Pracovná rotácia ako snaha dostať mladých pracovníkov čo najbližšie k skutočnej činnosti podniku. Demokratizácia rozhodovania a základné rysy rozhodovacieho procesu založeného na pohybe zdola nahor. Riadenie informácií a informovanosť zamestnancov. (Technische Rundschau 1993, č.25, s.36).