Politika v personální práci - Ferris, G.R
Výňatok zo state, ktorú autori publikovali pod názvom Politics in Human Resources Decisions - A Walk on the Dark Side, v časopise Organisation Dynamics. Názory autorov na to, ako sa v podnikoch skresľuje skutočnosť pri výbere ľudí, pri ich hodnotení a povyšovaní. Oponujú predstavám, že v podnikoch je možné spoliehať sa na tzv. objektívne metódy práce s ľuďmi. Svoje názory a skúsenosti dokumentujú na príklade dvoch kritických činností v personálnej práci, a to prijímanie pracovníkov a hodnotenie práce.