Problémy dlhodobej nezamestnanosti - nová sociálna otázka - Barancová, Helena
Politika zamestnanosti uskutočňovaná úradmi práce. Regulácia trhu práce zo strany štátu. Potreba zmeny priority. Pracovné kategórie najviac ohrozené dlhodobou nezamestnanosťou: mladí ľudia, pracovníci s najnižšou kvalifikáciou, pracovníci v preddôchodkovom veku, ženy, matky maloletých detí. Hlavné riešenie: rozvoj ekonomiky.