Najväčší akcionár na Slovensku - Hajko, J.
FNM v súčasnosti najväčším akcionárom na Slovensku (v 557 akciových spoločnostiach má akcie v hodnote 49 mld Sk). Riadiace a dozorné orgány fondu. Privatizácia a jej dve fázy - odštátnenie a predaj. Predaj akcií FNM. Využitie získaných prostriedkov. Záväzky FNM SR.