První hypoteční banka Na podporu nemovitostí - Merta, P.
História hypotekárneho úveru. Založenie Hypotečnej banky v ČR s centrálou v Brne a zakladanie siete pracovísk postupne v celej ČR. Špecializácia hypotekárnej banky na poskytovanie dlhodobých hypotekárnych úverov. Podmienky získania a splácania úveru. Úroková sadzba úveru.