Devalvácia - nevyhnutnosť - či čosi iné? - Husár, Jaroslav
Podstata teórie devalvácie. Pohyb výmenných kurzov, určenie výmenného kurzu. Teória parity kúpnej sily - jej použitie. Ekonomická aktivita ako faktor určenia výmenných kurzov v strednodobej perspektíve. Krivky ponuky a dopytu. Definícia platobnej bilancie. Úloha MMF v novom systéme fixných výmenných kurzov. Devalvácia v systéme Bretton-Woods.