Finančný trh a jeho fungovanie na Slovensku - Horniaková, Ľubica
Podstata a štruktúra finančného trhu. Rozdelenie domáceho finančného trhu na trh peňažný a kapitálový. Cenné papiere na peňažnom trhu - štátne pokladničné poukážky, depozitné certifikáty, zmenky, komerčné papiere. Fungovanie kapitálového trhu a jeho nástroje - akcie, obligácie, hypotekárne listy. Vznik a fungovanie finančného trhu v podmienkach bývalej ČSFR od r.1989 a po jej rozpade. Vznik slovenského kapitálového trhu, búrz a mimoburzových obchodov.