Opčné burzové obchody a ich hodnotenie - Unčovský, Ladislav
Opčné obchody na burzách (promptné a termínové), špekulačné obchody na rast alebo pokles kurzu. Výnos obchodu vyplýva z kurzového rozdielu - diferenčné obchody. Zisková rovnica. Kurzová cena. Kúpna a predajná opcia. Vzorce ocenenia opcie.