Model transformácie ekonomiky Slovenska - Laščiak, Adam
Modelovanie procesov transformácie ekonomiky. Faktory ovplyvňujúce modelovací proces transformácie slovenskej ekonomiky. Dôsledky zmien v procesoch tvorby zdrojov a ich rozdeľovania a v zmenách hospodárskej štruktúry v jednotlivých sektoroch. Vytváranie nerovnováhy v hospodárstve niektorých oblastí. Použitie modelov MODELEP, BMOD, RAMSAYOV, MADRIDSKÝ.