Slovinskí výrobcovia sa musia spoliehať na vývoz - Shrbená, Jiřina
Zahraničný partner sprístupnil slovinskému podniku Etol Celje nové trhy a technológie. Firma Silkem Kidričevo dodáva hlavne pre nadnárodné koncerny. Výroba malých motorov v podniku Rotomatika Idrija spolu s Alcatelom SEL. Podnikové spektrum v Slovinsku v r. 1992.