Straty sú vysoké Problémy transformácie ekonomiky Slovenska - Sedlák, Mikuláš
Hospodársky vývoj Slovenska. Vývoj hrubého domáceho produktu v bývalom Česko-Slovensku. Obdobie transformácie ekonomiky od r.1989. Vývoj kľúčových hospodárskych ukazovateľov, HDP, miery inflácie, indexu spotrebiteľských cien, reálnych miezd, miery nezamestnanosti. Príčiny nepriaznivej hospodárskej a sociálnej situácie. Dôsledky koncepcie radikálnej ekonomickej reformy. Perspektívy rozvoja hospodárstva Slovenskej republiky, postup transformácie na trhové hospodárstvo.