Význam podporných systémov pre vznik a rozvoj podnikateľských aktivít - Kordík, D.
Subsidiarity ako široký podporný systém umožňujúci vznik a rozvoj ekonomických aktivít aj v nepriaznivých podmienkach. Podporné nástroje - subvencie, zvláštne podnikateľské zóny atď. Fínsky príklad podpory reštrukturalizácie zameranej na zvýšenie medzinárodnej konkurencieschopnosti, spojenej s riešením nezamestnanosti a regionálnych problémov. Podpora podnikateľstva, vládny program oceňovania podnikateľov, rekvalifikácia a financovanie podnikateľských aktivít vo Fínsku. Vládne grantové podpory novým podnikom regionálneho významu. Úloha rizikového kapitálu.