Diskusia o technickej politike USA "Technology Assessment" (TA) - Nástup priemyselnej politiky
Technická politika USA ako súčasť priemyselnej politiky. Konkurencieschopnosť priemyslu USA na svetových trhoch. Aktivity Technologickej kancelárie pri Kongrese USA (Office of Technology Assessment - OTA). Dôležitú úlohu pri realizácii poznatkov z OTA má EPA (Environment Protection Agency a niektoré inštitúcie pracujúce pre OTA na obnove konkurencieschopnosti amerického priemyslu. Koncepcie vzdelávania, kvalifikácie a výchovy v USA.