Mezinárodní finanční instituce - Kalvoda, Jan
Vznik a činnosť medzinárodných finančných inštitúcií. Medzinárodný menový fond (International Monetary Fund - IMF). Svetová banka (International Bank for Reconstruction and Development - IBRD). Medzinárodné združenie pre rozvoj (International Development Association - IDA). Banka pre medzinárodné platby (Bank for International Settlements - BIS). Európsky menový systém (EMS).