Otvára sa trh verejných objednávok zákon o verejnom obstarávaní od 1. januára 1994 spriehľadní všetky verejné výdavky nad 10 000 Sk - Brunovský, O.
Komentár k zákonu o verejnom obstarávaní (public procurement), schválenému NR SR 1.10.1993. Pravidlá pre organizácie hospodáriace s verejnými prostriedkami pri nákupe tovaru, služieb a verejných prác nad 10.000 SK. Doterajšia legislatíva, päť foriem verejného obstarávania, podmienky verejných súťaží, štátny dohľad.