Autom za hranice bez obáv So zelenou kartou majú aj slovenskí motoristi vo svete zelenú - Fekete, Imrich
Zapojenie Slovenska do medzinárodného systému poistenia zodpovednosti za škody spôsobené prevádzkou motorových vozidiel v zahraničí. Systém známy pod menom systém zelenej karty. Podmienky a ich splnenie pri vstupe Slovenska do systému. Kancelária zelenej karty SR založená 1. okt. 1993 ako autonómna organizačná jednotka v rámci Slovenskej poisťovne.