Podniková organizace ochrany životního prostředí - Adams, Walter
Závislosť úspešnej budúcnosti podniku od splnenia požiadaviek na ochranu životného prostredia (ŽP). Integrovaná ochrana ŽP ako prierezová funkcia prechádzajúca celým podnikom (integrovaná do výrobku alebo výrobného zariadenia), schéma jej manažmentu. Tri dimenzie ochrany ŽP: hierarchická, funkčná a časová. Organizácia ochrany. Funkčná schéma podnikového systému ochrany ŽP. (Zeitschrift Führung und Organisation 1993, č.2, s.74-84.).