Řízení nákladů na ekologii Metodika ECM
Náklady spojené so vznikom a likvidáciou odpadu. Integrovaná ochrana prírody - východisko k zníženiu neproduktívnych nákladov. Popis metodiky ECM - Environmental Cost Management - metodiky riadenia nákladov na ekológiu (sprehľadnenie nákladov a vývoj opatrení na ochranu životného prostredia a zníženie nákladov). Modelový projekt demonštrovaný v berlínskej firme ADMOS, výrobcovi ložísk strednej veľkosti. (Blick durch die Wirtschaft 26.5.1993.).