Len dotací zbavený - Simonian, Aram
Význam a opodstatnenosť pestovania ľanu ako textilnej plodiny v ČR. Textilné podniky spracúvajúce ľan. Vývoj osevných plôch ľanu. Ľanársky textilný priemysel v západných krajinách.