Aktuální turnaround - Jirásek, J.
Pojem turnaround znamená v manažérskej praxi prevrat, obrat podniku od úpadku k prosperite. Turnaround sa uplatňuje vtedy, keď podnik trvale stráca schopnosť produkovať príjmy a zisk a jeho pozícia na trhu sa neustále oslabuje. Turnaround v podnikovej praxi. Turnaround v americkej automobilke Chrysler. Základné opatrenia pre úspešný turnaround - maximálne zníženie nákladov, zvýšenie zaujímavosti výrobkov alebo služieb, návrat dobrého mena podniku, vytvorenie svorného managementu a prenesenie jeho dobrých vlastností a schopností až dole.