Řízení podniku - možnosti a meze - Novák, D.
Prehľad vĺn metód riadenia od 60. rokov do súčasnosti u nás (operačný výskum, psychológ, organizačný poriadok, expertné systémy), ako aj starých noviniek v riadení - uspokojovanie potrieb zákazníka, zoštíhlenie organizácie, venovanie sa zamestnancom zo strany manažmentu. Nevyhnutnosť intuície pri voľbe metódy riadenia pre dosiahnutie úspechu firmy. Tvorivá činnosť v riadení ako umenie bez schém postupu.