Z histórie účtovníctva Vývoj účtovníctva v českých zemiach a v predmníchovskej ČSR - Laučík, Zdenko
Stručný prehľad vývoja od jednoduchého správneho účtovníctva feudálnych a cirkevných majetkov, vedenie účtovných kníh, po uplatnenie podvojnej sústavy od 2. polovice 18. stor., prvé knihy a články o účtovníctve. Vydávané časopisy a vysokoškolské učebnice v 19. a 20. storočí, vzdelávanie účtovníkov.