Ako získať prehľad o finančných výsledkoch Cost - Volume - Profit analýza: objemovo-nákladová analýza zisku
Cost - Volume - Profit (CVP) analýza umožňuje sledovať vzťahy medzi tržbami a ziskom v závislosti od objemu produkcie. Popis ekonomického CVP modelu. Porovnanie ekonomického CVP modelu s modelom účtovníckym, označovaným tiež ako model nulového bodu (break-even-model).