Optimálna kapitálová štruktúra podniku - východiská - Sivák, Rudolf, 1955-
Finančné rozhodovanie a problém optimálnej kapitálovej štruktúry. Kapitálové náklady (úroky, dividendy, zmenšovanie hodnoty, riziko - finančné, výrobné, odbytové) ako východisko optimálnej kapitálovej štruktúry. Náklady cudzieho, akciového kapitálu, náklady zadržaného zisku, priemerné kapitálové náklady, vzorce. Finančný trh, vplyv požiadaviek poskytovateľov kapitálu na kapitálové náklady, riziková prémia. Národohospodárske a podnikovohospodárske riziká, druhy.