TQM se vrací domů
Uplatnenie amerického systému riadenia akosti TQM (total quality management) v Japonsku po 2. svetovej vojne. Návrat Ameriky k TQM, tentoraz s využitím svetových a najmä japonských skúseností, ale po svojom. Tri základné zmeny amerického postoja: 1. vytváranie novej paradigmy (urob to poriadne hneď na prvý raz), akosť zasahuje všetko, prebieha naprieč celým podnikom, 2. rozhodujúcim činiteľom akosti sú ľudia, 3. akosť musí zodpovedať tomu, čo zákazník chce a očakáva.