Softwarové inženýrství v praxi - Ludewig, J.
Predpoklady pokroku v softwarovom inžinierstve. Úlohy, ktoré dokážu odborníci riešiť veľmi dobre, ktoré menej dobre a ktoré nevedia riešiť vôbec. Software engineering ako systematický postup pri vývoji, aplikácii, údržbe a vyradení softwaru z prevádzky a jeho hlavné ciele. Smery ďalšieho vývoja softwarového inžinierstva. Programovanie zamerané na objekt a logické programovanie. (Technische Rundschau 1993, č.33, s.26-31).