Ako sa rozvíja podnikanie Európska nadácia skúma aj náš súkromný sektor - Potančok, Milan
V krajinách strednej a východnej Európy - Česku, Slovensku, Slovinsku, Maďarsku a Poľsku rozbehla Európska nadácia pre výskum podnikania (EFER) dynamický výskum podnikateľov, ktorý je financovaný Komisiou Európskeho spoločenstva EC PHARE. Prieskum a analýza podnikov pre výber do nadácie. Vytváranie databázy všetkých európskych podnikov.