Prekážky tvorivého myslenia - Bienik, J.
Význam objavenia prekážky vtedy, ak sa nedarí riešenie problému. Nesprávne vnímanie problému (úzke, jednostranné, presýtené, stereotypné a i.) hlavnou prekážkou. Spoločenské, intelektuálne a jazykové prekážky. Dôležitosť ich poznania pre reálne posudzovanie podnikateľských zámerov a rôznych nápadov vôbec.