Logistika a jej problémy - Unčovský, Ladislav
Zámerom článku je poskytnúť základné informácie o logistike. Zameranie podnikovej resp. ekonomickej logistiky (business logistics). Definície ekonomickej logistiky. Logistický pohľad na podnik charakterizovaný jednotnou filizofiou a systémovým prístupom. Súvislosť logistiky s trhovým hospodárstvom a konkurenčným prostredím. Logistické reťazce. Hlavné zložky ekonomickej logistiky - manažment materiálu, manažment distribúcie a manažment dopravy. Logistická systémová analýza.