Vzťahy a väzby vo výrobno-reprodukčnej činnosti spoločnosti - Urminský, Ľ.
Technicko-technologické, obchodné a finančné vzťahy a väzby v reprodukčnom procese, v procese tvorby a prvotného rozdelenia ekonomických zdrojov. Ich analýzou autor dospieva k záveru, že v rámci transformácie treba určiť: 1. základné smerovanie rozvoja spoločnosti, vrátane sociálno-hospodárskeho, 2. zásady riadenia hospodárstva a 3. vypracovať legislatívny rámec hospodárenia. Princípom je preniesť sociálno-humanitný aspekt z rozdelenia do tvorby ekonomických zdrojov a podmienok spoločnosti v uvedených troch oblastiach.