Kameň ťahajúci ku dnu: konverzia, aká nemá obdobu Výsledkom nesprávneho rozhodnutia sú neriešiteľné ekonomické a sociálne problémy - Szabo, A.
Štruktúrne zmeny po rozhodnutí vlády ČSFR o utlmení zbrojárskej výroby po roku 1989. Dôsledky konverzie zbrojárskeho priemyslu na Slovensku v oblasti ekonomickej a sociálnej. Pokles zbrojárskej výroby, vzostup nezamestnanosti. Situácia v Podpolianskych strojárňach v Detve a Turčianskych strojárňach v Martine.