Technika a ekonomika - Vlček, J.
Pokus o vedecké zhodnotenie vzťahu, resp. dominantného postavenia techniky alebo ekonomiky v spoločenskej praxi. Prehľad foriem, možností a príspevkov k jeho skúmaniu, ich využitie. Ekonómia ako metrický systém techniky (nákladová, nákladovo-výnosová, reprodukčná, transformačná a i. efektívnosť technických riešení). Regulačná funkcia vzťahu, hlavne menovými kurzami, cenovými reláciami, redistribučnými a alokačnými funkciami. Integrovaný vzťah medzi technikou a ekonomikou analyzovaný produkčnou funkciou. Systémový vzťah analyzovaný na základe cieľového správania (business policy).