Optimal contracts for teams - Mcafee, R.P
Výroba ako kolektívny podnik robotníkov firmy, alebo firiem v joint venture. Synergia, ktorá je dôvodom existencie tímu, môže znamenať, že prínos jednotlivca k pracovným výsledkom tímu nie je rozlíšiteľný a teda nie je možné odmeniť ho podľa jeho vlastnej produktivity. Možnosti zamestnávateľa odmeniť členov tímu a maximalizovať vlastný zisk. Analýza stimulovania tímov s asymetrickými informáciami. Získavanie informácií a ich využitie pri uzatváraní kontraktov. Modelovanie optimálneho kontraktu založeného na výsledkoch práce tímu a optimálneho kontraktu založeného na prínose jednotlivca.