Stratégia rozvoja regiónov vo vyspelých krajinách - Vavrinčík, Pavel
Problém regionálneho rozvoja v procese transformácie českej a slovenskej ekonomiky. Skúsenosti z regionalizácie v krajinách EÚ - Francúzsku, Švédsku, Taliansku. Regionálna politika v týchto krajinách. Programy a plány rozvoja regiónov v Bavorsku. Priestorové plánovanie v Rakúsku. Organizovanie oživenia rozvoja ekonomiky.