Družstevná demokracia a centrálne riadenie - Petráš, J.
Demokracia s určitými prvkami centrálneho riadenia uplatňovaná v družstevníctve. História. Základy družstevníctva v Anglicku a Nemecku. Od spolkov k družstvám. Družstevné zákonodarstvo v rakúsko-uhorskej monarchii. Vývoj družstevníctva na Slovensku. V súčasnosti neexistuje na Slovensku zákon o ochrane družstiev.