Reforma daní a sociálního pojištění: první a druhý krok - Vostatek, Jaroslav
Daňová reforma v ČR k 1.1.1993, jej vplyv na privatizáciu a sociálne zabezpečenie. Štruktúra daňového systému, zdanenie spotreby, príjmov, príspevky na sociálne zabezpečenie. Daň z pridanej hodnoty, jej súčasné dve úrovne (5 a 23 perc.), snaha po zjednotení. Hranica obratu pre platenie dane. Príspevky na sociálne zabezpečenie, dva modely z pohľadu financovania: 1. sociálne poistenie, 2. štátne zaopatrenie. Sociálne zdravotné poistenie. Sociálne zabezpečenie, privatizácia. Daň z príjmov právnických a fyzických osôb. Miestne dane a poplatky.