Opatrenia NBS v záujme obozretného podnikania bánk - Bačišin, Vladimír
Stručne o opatreniach, ktoré schválila Banková rada NBS (budú platiť od 1.1.1995) a týkajú sa obozretného podnikania bánk a pobočiek zahraničných bánk na Slovensku. Cieľ opatrení: predísť podnikaniu bánk, ktoré sa dá považovať za nezdravé a nebezpečné. Zameranie opatrení na kapitálovú primeranosť, úverovú angažovanosť a menovú pozíciu bánk.