Vznik opčnej burzy na Slovensku považujú zahraniční odborníci za raritu - Poláček, M.
Prezentácia názorov zahraničných a našich odborníkov na smerovanie obchodov na burze, štátny dozor, alebo komisiu pre cenné papiere a burzy, dane na kapitálovom trhu, podmienky na obchodovanie s derivátmi. Konferenciu v Prahe usporiadalo Ministerstvo financií ČR s Úradom štátneho dozoru nad kapitálovým trhom.