Angažovanost státu při řešení bankovních problémů - Horčicová, M.
Výmena názorov predstaviteľov vlády ČR a bankových kruhov o súčasnej miere angažovanosti komerčných bánk pri podpore transformačných procesov. Dva smery angažovanosti štátu pri poskytovaní bankových úverov na podporu rozvoja určitých trhov. Založenie špecializovaných inštitúcií pre tieto účely - Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB), Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) a Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond.