Najnovšia genéza ruskej ekonomickej reformy
Hodnotenie hospodárskej a politickej situácie v Rusku na začiatku roka 1994 J. Sachsom, americkým architektom ruských hospodárskych reforiem, profesor Harwardskej univerzity, vedúcim tímu hospodárskych poradcov B. Jeľcina od r. 1991. Nestabilita hospodárstva, politický boj, vojenská hrozba. Rovnováha ruskej vlády a reformné kroky narušené voľbami v decembri 1993, rezignácie J. Gajdara, podpredsedu vlády a ministra financií B. Fiodorova, zástancov rýchlych hospodárskych reforiem. (Z agentúrneho spravodajstva Bloomberg Business News.).