Scenár stratégie rozvoja ekonomiky Slovenska k roku 2005 - Pekník, K.
Vybraté časti zo štúdie, ktorá je súčasťou publikácie Sociologického ústavu SAV, zborníka analýz: Slovensko a jeho premeny na začiatku 90. rokov a medzinárodného výskumného projektu Stredná a východná Európa. - Základné charakteristiky transformácie (produkčná situácia, štruktúrne zmeny, vstup zahraničného kapitálu, menovo-finančná oblasť, príjmy obyvateľstva). Filozofia stratégie (väzba medzi r.2005 a súčasnosťou, ciele stratégie, orientácia vládnej politiky, presadenie konkurencieschopnosti, imperatív - urýchlene dokončiť transformáciu vlastníctva a privatizáciu).