Poľnohospodárstvo strednej a východnej Európy má šancu konkurovať Európskej únii Názor nemeckých teoretikov - Višňovský, Jozef
Aký vplyv môže mať typ podnikateľského subjektu či podnikateľská forma na poľnohospodárstvo v trhovom hospodárstve. Neúspech rodinných fariem v bývalej NDR. Nevyhnutné zmeny vo veľkých družstvách, aby mohli efektívne pracovať. Podielnické družstvá - obnova vzťahu k vlastníctvu. Špecializované rodinné farmy. Privatizácia štátnych majetkov, vytvorenie akciových spoločností.