Vyspelosť a otvorenosť ekonomiky z aspektu poľnohospodárstva Slovenska - Pauhofová, Iveta
Vzťahy medzi ekonomickou vyspelosťou, vývoznou otvorenosťou ekonomiky a postavením poľnohospodárstva Slovenska vo vývoji svetového agrárneho obchodu.Tendencie vývoja svetového agrárneho obchodu. Štruktúra svetového obchodu s poľnohospodárskymi komoditami a potravinami. Identifikácia súvislostí ovplyvňujúcich úroveň svetového agrárneho obchodu. Zahraničnoobchodné možnosti poľnohospodárstva Slovenska. Obchodné vzťahy s ČR.