O efektivnosti českého a slovenského průmyslu - Synek, Miloslav
Analýza, vychádzajúca z údajov za cca 2 600 českých a slovenských podnikov v r. 1991, bola spracovaná v r. 1992 na katedre podnikovej ekonomiky VŠE v Prahe. Analýza podnikov (odvetví) podľa republík bola spracovaná: a) vyhodnotením rentability aktív podľa jednotlivých odvetví v Českej a Slovenskej republike a v jednotlivých krajoch; b)porovnaním priemyslu každej republiky so štandardnými hodnotami; c) vyhodnotením výsledkov českého a slovenského priemyslu jednotlivých krajov pomocou finančnej pyramídy.