Piggybacking: export slabšieho na chrbte silnejšieho - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Piggybacking - dohoda, na základe ktorej jeden výrobca realizuje export pre druhého výrobcu, exaktnejšia forma nepriameho exportu, pri ktorej firma disponujúca vhodnými predpokladmi na vývoz poskytuje časť svojich kapacít zmluvnému partnerovi. Výklad pojmu the carrier (nosič) a the rider (jazdec). Kedy sa firma stáva jazdcom. Čo hľadá a čo prináša piggybacking nosičovi. Príklady.