Ekonomické změny rozvojového světa - Holub, Alois
Zmena postavenia rozvojových krajín v svetovom hospodárstve na prelome 80. a 90. rokov, urýchlenie rastu, obrat v transfere finančných zdrojov, uľahčenie v zadlženosti, zvýšenie obchodnej aktivity. Ekonomické vzťahy rozvojových krajín s východnou a strednou Európou s dôrazom na Česko. Vzťahy k rozvinutým krajinám.