Tendence ve vývoji hospodářsky vyspělých zemí v devadesátých letech - Zeman, Karel
Prognostické analýzy hospodársky vyspelých krajín, tendencie ich vývoja v deväťdesiatych rokoch. Základné kvalitatívne vývojové tendencie identifikovateľné pomocou zmien v oblasti : 1. Priorít vývoja technológií a vedeckotechnického rozvoja, 2. Vývoja produktivity práce, 3. Štrukturálnom vývoji na makro- a mikroúrovni.