Změny na ekonomické mapě světa Příloha - Hrala, V.
Predmet geografie svetového hospodárstva - štúdium rozmiestenia svetového hospodárstva a zmien v jeho územnej organizácii v podmienkach aplikácie vedeckotechnického pokroku v ekonomickej praxi. Tendencie formujúce zmeny na ekonomickej mape sveta. Odraz reálnych zmien v rozmiestení potenciálu svetového hospodárstva v globálnom priemete spracované formou analýzy vývojových trendov energetiky, automobilového a elektronického priemyslu. Postavenie regionov v súčasných podmienkach svetového hospodárstva, makroregiony.