Změny v hospodářské politice a systémech - Bernášek, V.
Sonda do zahraničnoobchodnej politiky s dôrazom na zmeny dvoch ekonomických ideológií - liberalizmu a nacionalizmu. Myšlienkové prúdy ich vzniku (merkantilizmus - ekonomický nacionalizmus, anglická klasická ekonomická škola - liberalizmus). Vývoj liberalizmu v obchode, GATT, odstraňovanie protekcionizmu. Medzinárodné menové a inflačné procesy a ich vplyv na svetové hospodárstvo. Medzinárodný menový systém, postavenie USD, zmeny menových kurzov. Menová koordinácia, MMF. Európsky menový systém. Inflácia. Implikácie pre ČR.